Glas

Glas

Breng glas van verpakkingen naar de glasbak zodat het kan worden hergebruikt. Vindt u het vies om potjes met nog een beetje mayonaise, sambal, enz. zonder deksel naar de glasbak te bengen? Laat dan het dekseltje erop. Hetzelfde geldt voor schroefdoppen en kurken.

Ruiten, spiegels en grote stukken glas kunt u naar het afvalbrengstation brengen. Serviesgoed en glas dat nog heel is, kunt u mogelijk kwijt bij een kringloopwinkel.

Wel in de glascontainer

Niet in de glascontainer

  • verpakkingen van levensmiddelen, dranken, medicijnen, cosmetica (ook parfum en deodorant), kruiden (eventueel met deksel, schroefdop of kurk)
  • Gloeilampen en TL-buizen
  • Ovenschalen, serviesgoed
  • Ruiten, spiegels

 

Glas in t bakkie poster 1

 

U vindt glasbakken bij de winkelcentra en ondergronds in de wijken. De glasbakken worden gemiddeld één keer per week leeggemaakt. Mocht het onverhoopt zo zijn dat een glasbak vol is, dan kunt u hiervan melding maken bij Waardlanden, telefoonnummer 0183 - 68 11 11.

Voorkom overlast

Gebruik de glasbakken alleen tussen 8.00 uur en 20.00 uur. Ook is het beter om geen glas naast de bakken te zetten. De resten van drank en etenswaren trekken ongedierte aan en er ontstaat een rommelig straatbeeld. Bovendien is dit erg gevaarlijk voor spelende kinderen.

Film

Bekijk de Glasfilm van Waardlanden en Nedvang om te zien wat er met uw ingeleverde glas gebeurt.