Terug naar overzicht

Hieronder vindt u updates en regels over de coronamaatregelen.

UPDATE 15 juni 2020 | Kinderen mogen weer mee naar het afvalbrengstation (in de auto)

Nu het weer wat rustiger wordt op de afvalbrengstations kunnen de coronabeperkingen iets worden versoepeld. Vanaf vandaag kunnen kinderen jonger dan 12 jaar weer mee naar het afvalbrengstation. Zij moeten op het afvalbrengstation tijdens het lossen van de afval/grondstoffen in de auto blijven. Ze mogen op het afvalbrengstation de auto dus niet verlaten. Deze regel gold al voor de coronacrisis. In de auto mogen maximaal twee volwassenen aanwezig zijn voor het lossen van de afval/grondstoffen.

UPDATE 14 mei 2020 | Kca-kar staat weer op afvalbrengstation Leerdam

Inwoners kunnen weer klein chemisch afval (kca) naar het afvalbrengstation in Leerdam brengen. De kca-kar is aanwezig op de tweede en de vierde donderdag van de maand, van 13.00 uur - 15.00 uur. Dit geldt vooralsnog tot 1 juli a.s.

UPDATE 13-05-2020 | Inwoners van Gorinchem kunnen weer hondenpoepzakjes bestellen.

Inwoners van Gorinchem kunnen hier weer zakjes bestellen. In verband met de coronacrisis was de levering op 24 maart jl. stopgezet. Reeds ingediende aanvragen worden nu alsnog verwerkt.

UPDATE 11-05-2020  |  Afvalbrengstations: check van te voren de openingsdagen en -tijden

De afvalbrengstations in Gorinchem, Groot-Ammers en Vianen zijn zes dagen per week geopend; die in Hardinxveld-Giessendam en Leerdam drie dagen per week.

Check de actuele openingsdagen en -tijden, als u naar het afvalbrengstation wilt gaan: vanwege corona kunnen er wijzigingen zijn.

Let op: bij extreme drukte kan het voorkomen dat we een half uur voor sluitingstijd de wachtrij sluiten.

De actuele openingsdagen en tijden vindt u hier.

Door de aanhoudende drukte roepen wij inwoners op om alléén naar het afvalbrengstation te komen, als het afvoeren van spullen en materialen écht niet kan wachten. Als u komt, houd er dan rekening mee dat de wachttijden flink kunnen oplopen.

REGELS | Strengere regels afvalbrengstations

Op de brengstations gelden strengere regels:

  • Bezoekers en medewerkers houden 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Bezoekers volgen de instructies van onze medewerkers op.
  • Er worden maximaal 6 auto's tegelijk toegelaten.
  • Er mogen maximaal twee personen in een auto aanwezig zijn; kinderen worden niet toegelaten.
  • Er kan geen aanhangwagen meer worden geleend.

Heeft u een vraag?

Deze pagina bevat de actuele informatie en wordt regelatig bijgewerkt. Heeft u een vraag? Mail deze dan naarinfo@waardlanden.nl. Voor spoedvragen kunt u ons bellen op 0183 – 68 11 11. Houdt u rekening met wachttijden aan de telefoon, ook hier geldt: het is drukker dan normaal.