PARTICULIEREN
Terug naar overzicht

Inwoners kunnen hun kerstboom zonder versiering, voet, kruis of pot inleveren bij één van onze milieustraten. Bij het nieuwe Kringloopplein Nieuw-Lekkerland kunnen geen kerstbomen ingeleverd worden. Ook zijn er in de vier gemeenten inzamelmomenten op zaterdag 8 januari of woensdag 12 januari 2022, waarop men de kerstboom in de buurt kan inleveren. De inzameling betreft alleen echte kerstbomen (geen kunstbomen), zonder versiering en zonder voet, pot, emmer, kruis en/of spijkers. Meer informatie over de loterij en de inzamellocaties en -momenten vindt u hier.

Inwoners kunnen hun kerstboom ook klein maken en in de gft-container – met gesloten deksel – doen.

Hiermee verandert de kerstbomeninzameling vooral in de gemeente Gorinchem. Daar mag men de kerstboom niet meer langs de kant van de weg zetten.

Loterij met mooie prijzen

Bij het inleveren van een kerstboom op 8 of 12 januari bij een inzamelplek in de buurt of van maandag 3 tot en met zaterdag 15 januari 2022 bij een milieustraat levert iedere hele kerstboom één lot op, waarmee mooie prijzen gewonnen kunnen worden. De hoofdprijs is een cadeaubon van weekendjeweg.nl ter waarde van € 500,--, en verder zijn er 71 andere prijzen te winnen waaronder een Apple smart watch. De loterijuitslag wordt 28 januari op onze website bekendgemaakt.

Aan deelname aan de loterij zijn voorwaarden verbonden. Bekijk hier de loterijvoorwaarden.

Kerstboom wordt gerecycled

De ingeleverde kerstbomen worden na versnippering gerecycled tot compost of groen gas. Ook worden kerstboomsnippers als bodembedekking in stallen gebruikt.