Terug naar overzicht

Vanaf deze week spoelt en bestickert onze leverancier DVL Milieu restafvalcontainers bij laagbouwwoningen in de vroegere gemeente Vianen. Net als alle andere inwoners in de gemeenten waarvoor wij werken, gaat u deze container gebruiken voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankpakken (pmd). De speciale pmd-zakken verdwijnen.

Het aanpassen van de restafvalcontainers doen we in twee delen. Een deel van de inwoners hebben we al een brief gestuurd. Het andere deel sturen we deze week een brief. Hierin staat wanneer wij bij u langskomen. En we leggen uit wat u moet doen om uw restafvalcontainer te laten aanpassen naar pmd.

Heeft u vragen over het spoelen en bestickeren van uw container voor restafval naar pmd? Bel dan op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur onze servicedesk: 085 – 020 23 38. Wij helpen u graag. 

Waarom een nieuwe manier van pmd inzamelen

Thuis pmd scheiden met containers is bij laagbouw en in het buitengebied in onze regio zeer succesvol. Thuis scheiden levert de beste kwaliteit grondstoffen op. Ook is het de meest goedkope manier om afval te scheiden. Daarom gaan we pmd in de vroegere gemeente Vianen op dezelfde manier inzamelen. De speciale pmd-zakken voor pmd verdwijnen en de bovengrondse pmd-containers in wijken en bij winkelcentra worden verwijderd. Uw restafval brengt u naar de nieuwe verzamelcontainer bij u in de buurt.

Waar vind ik de verzamelcontainers voor restafval?

In de vroegere gemeente Vianen zijn verzamelcontainers voor restafval geplaatst. Er is dus altijd een verzamelcontainer op loopafstand. 
> Raadpleeg het overzicht met de nieuwe verzamelcontainers per dorp/wijk

Wanneer kan ik mijn pmd-container laten legen?

U kunt u pmd-container om de week laten legen. Raadpleeg voor de precieze ophaaldagen uw persoonlijke afvalkalender op de website of in de Waardlanden-app.

Tip

We kunnen ons voorstellen dat u net als veel andere inwoners vragen heeft over de veranderingen, het nieuwe afval- en grondstoffenbeleid, afval scheiden en de afvalstoffenheffing. Dat is begrijpelijk. Daarom plaatsen we antwoorden op veelgestelde vragen op onze website. 
> Vind antwoorden op veelgestelde vragen 

Lees ook