Terug naar overzicht

Vind jij het leuk om aan oude of afgedankte fietsen te sleutelen? Sluit dan aan bij ons fietsenproject en geef fietsen een tweede leven! Vorig jaar zijn we met een fietsenproject begonnen; oude en afgedankte fietsen die anders bij het oud ijzer eindigen, knappen we weer op. Van fietswrakken die niet meer te redden zijn, halen we bruikbare onderdelen die van pas komen bij de reparaties. 

Als de fietsen daarna weer bruikbaar zijn, komen ze terecht bij mensen met een kleine beurs die zich geen nieuwe fiets kunnen veroorloven. Als jij het ook leuk vindt om aan fietsen te sleutelen, dan is ons fietsenproject écht iets voor jou. Meld je aan bij Gitta Spruit van Waardlanden. Stuur een mail naar gittaspruit@waardlanden.nl.

Het opknappen gebeurt momenteel door vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op de werkplaatsen van onze partners De Gezel (kringloopcentrum Gorinchem), de Behouden Vaart, Bewoners Organisatie Monnikenhof en Kringloopwinkel Vijfheerenlanden. Bij één van hen kun je je eventueel ook aanmelden. In overleg kijken we dan waar en wanneer we van jouw inzet gebruik kunnen maken.

Je kunt meewerken op één van deze locaties of in je kunt in eigen schuur of werkplaats fietsen repareren. Voor de duidelijkheid, je gaat dit op basis van vrijwilligheid doen. Omdat je graag iets voor een ander over hebt en omdat je het belang van hergebruik en duurzaamheid inziet. Wacht dus niet langer en doe mee om fietsen een tweede leven te geven. Je doet jezelf én anderen er een groot plezier mee!