Terug naar overzicht

De komende tijd zijn er veranderingen rond de afvalinzameling in Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem, Vijfheerenlanden en Molenlanden. Samen met de gemeenten willen wij alle inwoners aanmoedigen en helpen met minder restafval en (nóg) beter scheiden. Wat er voor jou verandert, hangt af van jouw woonsituatie. De veranderingen voeren we per gemeente stap voor stap door. We starten in gemeente Hardinxveld-Giessendam.

Woont u in de bebouwde kom van Hardinxveld-Giessendam? Dan sturen we u deze week een brief met uitleg waarom we deze veranderingen doorvoeren en we vertellen dat u in april de milieupas ontvangt. Daarna sluiten we de verzamelcontainers voor restafval. U kunt dan de verzamelcontainers voor restafval in uw gemeente openen met deze pas. Een belangrijke verandering waarmee we ook afvaltoerisme tegengaan. Woont u in een appartement, flat- of bovenwoning dan kunt u met de pas ook de nieuwe gft-containers openen. In mei en juni zijn Gorinchem en daarna Vijfheerenlanden aan de beurt. En tot slot in juni Molenlanden.

Tip

We kunnen ons voorstellen dat u net als veel andere inwoners vragen heeft over de veranderingen. Dat is begrijpelijk. Daarom vindt u op onze website meer informatie en antwoorden op veel gestelde vragen. Ga naar waardlanden.nl/samenafvalvrij.