Terug naar overzicht

Afvalcoach Kees van Baalen maakt dan een afspraak om de container alsnog eenmalig te legen. Dit gebeurt tegelijk met het legen van de restafvalcontainer. Dan is de pmd-container weer leeg om er pmd – de juiste grondstoffenstroom – in te doen. Ook bespreekt afvalcoach Kees met de inwoner(s) wat bij het pmd scheiden niet goed is gegaan. Zo helpen we inwoners om dit bewuster en beter te doen. Inwoners die onze medewerkers in de straat bezig zien met de controles, kunnen hen gerust aanspreken met vragen.

Hoe kunt u pmd scheiden?

In de pmd-container mogen alleen lege verpakkingen van plastic, blik/metaal en drankpakken. Door containers te controleren voorkomen we dat vervuild pmd in de inzamelauto komt en al het pmd daarin vervuild raakt. Vervuild pmd wordt niet gerecycled maar als restafval verbrand. Een ander doel van de controles is gericht voorlichting geven aan inwoners die pmd nog niet goed scheiden.

Informatie over wat wel en wat niet bij het pmd mag, vindt u in in de scheidingswijzer op onze website en in onze gratis app. Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar afvalcoach Kees via afvalcoach@waardlanden.nl. U kunt bij Kees ook de scheidingswijzer van pmd aanvragen.

 

Stroomschema pmd