PARTICULIEREN

Voortaan zamelt Waardlanden in de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Vijfheerenlanden kerstbomen overal op dezelfde manier in: op een inzamelpunt in de buurt en bij de milieustraten. Iedere in de actieperiode ingeleverde kerstboom levert een lot op waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Hiermee verandert de kerstbomeninzameling vooral in de gemeente Gorinchem, daar mag men de kerstboom niet meer langs de kant van de weg zetten.

Maak kans op een mooie prijs!

Voor iedere boom die u de actieperiode inlevert, ontvangt u een lot. Met dit lot maakt u kans op mooie prijzen: de hoofdprijs is een cadeaubon van weekendjeweg.nl ter waarde van € 500,--, en er zijn nog 71 andere prijzen te winnen, waaronder een Apple smart watch. Hoe meer bomen u inlevert, hoe meer loten, hoe meer kans op een prijs. Doe dus ook mee! De winnende lotnummers worden vrijdag 28 januari 2022 bekendgemaakt. Dat doen we op deze website.

Aan de loterij zijn voorwaarden verbonden. Bekijk hier de loterijvoorwaarden.

Hoe doet u mee met de loterij?

Inwoners kunnen hun kerstboom zonder versiering, voet, spijkers, kruis, pot en/of emmer inleveren bij één van de milieustraten. De inzameling voor de loterij betreft alleen echte kerstbomen, geen kunstbomen. Let op: bij het Kringloopplein in Nieuw-Lekkerland kunnen geen kerstbomen worden ingeleverd.

Inzameling in de buurt op 8 en 12 januari

Ook zijn er in alle vier gemeenten inzamelmomenten op zaterdag 8 januari of woensdag 12 januari 2022, waarop men de kerstboom in de buurt kan inleveren. Elke op deze dagen ingeleverde kerstboom levert een lot voor de loterij op.

Inzameling kerstbomen in Gorinchem

Inzameling kerstbomen Hardinxveld-Giessendam

Inzameling kerstbomen in Molenlanden

Inzameling kerstbomen in Vijfheerenlanden

Inzameling bij de milieustraat van 3 tot en met 15 januari

Wie een kerstboom bij een milieustraat inlevert tussen maandag 3 tot en met zaterdag 15 januari 2022, krijgt daarvoor ook een lot voor de loterij.

Kerstboomlot 3

 

 

 

 

 

 

 

Niet inleveren? In de gft-container kan ook

U kunt een kerstboom ook klein maken en in de gft-container doen. We vragen u de container met gesloten deksel aan te bieden om te legen op de gebruikelijke inzameldag. Uw persoonlijke inzamelschema vindt u op deze website en in de gratis Waardlanden app.

Kerstbomen worden gerecycled

De ingeleverde kerstbomen - bij een inleverpunt, milieustraat en via de gft-container - worden na versnippering gerecycled tot compost of groen gas. Ook worden kerstboomsnippers als bodembedekking in stallen gebruikt. Uw oude kerstboom is dus een waardevolle grondstof en geen afval.