Tuinafval

Grof tuinafval

Grof tuinafval is al het tuinafval dat door de afmetingen niet in de containers voor groente-, fruit- en tuinafval past. U kunt bijvoorbeeld denken aan snoeihout. Grof tuinafval bestaat alleen uit planten- en bomenresten. Dus geen grasplaggen met aanhangende grond of houten palen en schuttingmateriaal. U kunt grof tuinafval gratis aanleveren op het afvalbrengstation. U kunt het ook laten ophalen door Waardlanden. Het ophalen gebeurt tweemaal per jaar; in het voor- en het najaar. Daarvoor moet u eerst een afspraak maken. Dat kan telefonisch, via telefoonnummer 0183 68 11 11. Particulieren kunnen dagelijks tussen 5.00 en 23.30 uur ook via deze website direct een ophaalafspraak maken.

Voorwaarden

AIs u grof tuinafval laat ophalen moet het op de afgesproken dag gebundeld aan de rand van de openbare weg liggen. Bundels mogen niet langer zijn dan 1.25 meter en het maximale gewicht per bundel is 25 kilo .Per aanbieder mag niet meer dan 2 m³ worden aangeboden.

Tip

Heeft u vaak te veel tuinafval voor uw container? Dan kunt u gratis een tweede of grotere gft-container aanvragen bij Waardlanden.