PARTICULIEREN

Wilt u uw oude fiets kwijt, maar is deze te goed voor bij het oud ijzer? Met het project “een tweede leven voor gebruikte fietsen” krijgt uw afgedankte fiets een tweede leven.

Fiets zelf brengen of laten ophalen

Uw oude fiets kunt u naar een van onze milieustraten of kringloopwinkel in de regio brengen. Of u kunt een ophaalafspraak online maken of met de Waardlanden-app.
We halen uw fiets dan, afhankelijk van de locatie en de hoeveelheid afspraken, binnen enkele weken op.

Opknapbeurt

SitY Academy, Bewonersorganisatie Monnikenhof, De Gezel en Opnieuw & Co Leerdam repareren afgedankte fietsen zodat deze weer bruikbaar zijn en aan de wettelijke vereisten voldoen. Daarna zorgen zij ervoor dat de fietsen op een goede plek terecht komen: bij mensen met een kleine beurs die zich geen nieuwe fiets kunnen veroorloven.

Werk voor mensen met kwetsbare positie

In alle werkplaatsen zijn mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt actief zijn als fietsenmaker. Ze werken hier in een veilige omgeving. Onder begeleiding van een leermeester ontwikkelen zij zich tot vakman.

Succesvolle samenwerking

Het fietsenproject is een samenwerking tussen SitY Academy, Bewonersorganisatie Monnikenhof, De Gezel, gemeente Vijfheerenlanden, Opnieuw & Co Leerdam en Waardlanden. De partners hebben sinds de start in juli 2021 een grote inspanning geleverd om het project “Een tweede leven voor gebruikte fietsen” tot een succes te maken.