PARTICULIEREN

Het Kringloopplein is het verzamelpunt voor afgedankte spullen in de regio. U kunt hier bijvoorbeeld meubels, elektrische apparaten of een fiets brengen. Of andere spullen die u kwijt wilt en goed genoeg zijn voor een tweede leven. Alles wordt gesorteerd en als het kan, opgeknapt om weer verkocht te worden in de kringloopwinkel. Ook nemen we kleine hoeveelheden herbruikbaar bouwmateriaal aan. En u kunt op het Kringloopplein een kapot apparaat laten repareren.

> Raadpleeg het reglement kringloopplein om spullen te brengen

Inzamelactie hulpgoederen Oekraïne

Kringloopplein Nieuw-Lekkerland heeft een inzamelpunt van hulpgoederen voor Oekraïne. Iedereen die wil helpen, kan hulpgoederen brengen. 
> Ontdek meer over de inzamelactie voor Oekraïne in deze flyer

Kringloopplein Nieuw-LekkerlandAdres

Ambachtsweg 2, Nieuw-Lekkerland

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag: 13.00 - 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 - 16.00 uur

Repaircafé

Wilt u een apparaat na reparatie zelf weer gebruiken? Breng het dan naar het repaircafé, dat ook bij het Kringloopplein is gevestigd. Inleveren en ophalen van apparatuur kan tijdens de openingstijden van het Kringloopplein.

Wijziging inzameling Klein Chemisch Afval

Op het Kringloopplein in Nieuw Lekkerland heeft u de mogelijkheid om uw Klein Chemisch Afval (KCA) te brengen op de tweede en vierde zaterdag van de maand van 09:30 tot 11:00 uur.  Bekijk hier de aanbiedvoorwaarden en tips.

GAiN Kringloopwinkel (Pand 83)

Adres

Planetenlaan 83, Nieuw-Lekkerland

Openingstijden

Dinsdag, woensdag,donderdag en vrijdag: 10.00 - 16.00 uur
Op iedere eerste zaterdag van de maand: 10.00 - 13.00 uur

> Raadpleeg voor meer informatie de website van GAiN.

Samen werken we aan hergebruik

Met deze dienstverlening op het Kringloopplein voorkomen we dat nog bruikbare goederen worden afgevoerd als afval en besparen we grondstoffen die nodig zijn om nieuwe producten te maken. Het Kringloopplein is een samenwerking van Waardlanden, GAiN Kringloopwinkel, Jij bent in Beeld (van Philadelphia), Repaircafé Nieuw-Lekkerland (van Huis van de Waard) en Vluchtelingenwerk. Samen geven wij afgedankte goederen en materialen een tweede leven. En bieden we nog meer inwoners de kans om deel te nemen aan de samenleving.

Ingeleverde goederen die toch niet bruikbaar blijken te zijn, worden waar mogelijk gedemonteerd, gescheiden en afgevoerd voor recycling.

Wat nemen we niet aan?

We nemen geen goederen en materialen aan die niet herbruikbaar of te repareren zijn. Ook nemen we geen puin (bouw- en sloopafval), snoeihoutautobanden en asbest aan. Dit brengt u naar één van de milieustraten.

Overige voorwaarden

Inleveren van herbruikbaar bouwmateriaal