Waardlanden verzorgt de afval- en grondstoffeninzameling voor de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Vijfheerenlanden.

Inwoners kunnen afval (afhankelijk van het soort materiaal) aanbieden via een container bij huis of in de wijk, bij één van de afvalbrengstations of laten ophalen. Kapotte of herbruikbare producten die voor u overtollig zijn, kunt u misschien nog (laten) repareren bij een repaircafé of naar een kringloopwinkel brengen. Zo krijgen ze een tweede leven en worden ze geen afval. Samen met u streeft Waardlanden naar zo veel mogelijk hergebruik van (rest)afval en grondstoffen.

Afval en grondstoffen aanbieden

Containers (huishoudelijk afval/grondstoffen)

Restafval, groente-, fruit- en tuinafval en etensresten (gft), plastic verpakkingen, metaal (blik) en drankpakken (pmd), glas, papier en textiel worden via containers ingezameld. Afhankelijk van uw woongebied kunt u uw huishoudelijk restafval en grondstoffen aanbieden in een container bij uw woning of in een verzamelcontainer in de wijk. Op de afvalkalender kunt u zien wanneer het afval en de grondstoffen worden ingezameld.

Afvalbrengstations (overige afval/grondstofstromen)

Alle overige afvalstromen kunt u aanbieden bij één van de afvalbrengstations.

Afval/grondstoffen laten ophalen

Particulieren kunnen grof huishoudelijk afval, metaal, afgedankte elektrische en elektronische apparaten (e-waste) en grof tuin- en snoeiafval laten ophalen. Daarvoor hebben we vaste ophaaldagen ingepland. U kunt op drie manieren een ophaalafspraak maken: