PARTICULIEREN

Op industrieterrein Gelkenes in Groot-Ammers vindt u Ecopark Groot-Ammers. Op het terrein is een milieustraat, een werkplaats, 2e kans bouwmaterialendepot, een educatieruimte en een recyclingcentrum.

Logo Ecopark Groot AmmersSamen met onze lokale partners Korevaar Groep en De Gezel spannen we ons hier voor de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Vijfheerenlanden in om uw afgedankte spullen zo goed mogelijk opnieuw te gebruiken. Zo verspillen we geen grondstoffen en putten we de aarde niet uit. En werken we samen aan een schone omgeving en afvalvrije toekomst.

Adres

Transportweg 3, 2964 LP Groot-Ammers

Openingstijden

 

  Milieustraat 2e Kans Bouwmaterialen (terrein KoreNet)
Werkplaats De Gezel
Maandag Gesloten Gesloten Gesloten
Dinsdag 8:30 tot 17:00 uur 08.00 tot 17.00 uur 09.30 tot 17.00 uur
Woensdag 08:30 tot 17.00 uur 08.00 tot 17.00 uur 09.30 tot 17.00 uur
Donderdag Gesloten 08:00 tot 17:00 uur  Gesloten
Vrijdag 08:30 tot 17.00 uur 08.00 tot 17.00 uur 09.30 tot 17.00 uur
Zaterdag 08.30 tot 16.00 uur 09.00 tot 15.30 uur Gesloten

Aanhangwagen lenen

Om uw afgedankte spullen naar het Ecopark te brengen, kunt u gratis gebruikmaken van een aanhangwagen van Waardlanden.
> Ontdek meer over de mogelijkheden en voorwaarden om een aanhangwagen te lenen

Milieustraat

Uw afgedankte goederen en materialen brengt u naar de milieustraat op het Ecopark. Een van onze medewerkers ontvangt u bij de ingang. Samen bekijken we uw vracht en geven u advies voor de beste route over het terrein. Ook vertellen we welke spullen en materialen hergebruikt of gerepareerd kunnen worden en welke u kwijt kunt op de milieustraat.
> Ontdek meer over de werkwijze van de milieustraat
> Raadpleeg het reglement milieustraten afval en grondstoffen te brengen

Hergebruik

Op het Ecopark geven we zoveel mogelijk goederen en materialen een tweede kans. Bij de milieustraat is een speciale ruimte waar u uw spullen die een 2e kans kunnen krijgen, netjes kunt neerzetten. In de werkplaats zetten mensen die een steuntje in de rug nodig hebben zich onder begeleiding in om zo veel mogelijk goederen, zoals meubels, te repareren of te vermaken. Natuurlijk kunt u tegen een kleine vergoeding uw gerepareerde spullen zelf weer meenemen. Geschonken spullen verkopen we in de regionale kringloopwinkels of in de webshop van De Gezel.

Duurzame bouwmaterialen

Bij 2e Kans Bouwmaterialen kunt u terecht om duurzame bouwmaterialen te kopen die u nog een tweede leven wilt geven. Kijk in de webshop van 2e Kans Bouwmaterialen naar het aanbod van circulaire bouwmaterialen van dit moment. Ook kunt u uw herbruikbare bouwmaterialen afgeven.

Recyclingcentrum

KoreNet zet goederen die niet als product hergebruikt kunnen worden om naar herbruikbare grondstoffen. Zo scheidt KoreNet uw ingeleverde hout tot herbruikbaar hout en hout dat naar de spaanplaatindustrie gaat. Ook scheidt KoreNet met een sorteerinstallatie grondstoffen die gemengd zijn aangeleverd, zoals hout, plastic en metaal voor recycling.

Educatie

Vanuit de educatieruimte heeft u uitzicht over het Ecopark. Hier leert u meer over de circulaire economie en hoe u zelf kunt bijdragen aan een beter milieu. De educatieruimte is op afspraak te bezoeken en geschikt voor groepen, zoals schoolklassen. Onder begeleiding zijn ook rondleidingen door het Ecopark mogelijk.
Meer weten over de mogelijkheden of een afspraak maken? Stuur een mail naar info@waardlanden.nl.

 

Met uw bezoek aan het Ecopark...

  • Draagt u bij aan een beter milieu
  • Geeft u materialen een tweede leven
  • Leert u steeds meer over afval scheiden, hergebruiken en recyclen
 

Onze partners

 Korenet  2e Kans bouwmaterialendepot  De Gezel